CONTACT DESPRE NOI PROGRAM REGULAMENT ARTICOLE CAMERA WEB

   ASOCIATIA SPORTIVA "CLUBUL SPORTIV AKADEMOS ALPINISM ACROBATIC"

 
Urca pana la cer, pentru prietenul urcat la ceruri

„ Alpinistii olteni Cristi Guna si Laurentiu Criveanu vor sa escaladeze cel mai inalt munte din Africa, in memoria lui Dragos Veleanu, colegul rapus de gheturi in Transfagarasan.

Planul de a cuceri Kilimanjaro, masivul cu altitudinea de 5.885 de metri, este mai vechi, de pe vremea cand cei trei alpinisti urcau impreuna pe varful Elbrus (5.462 metri), din Rusia. Ambitia craiovenilor Dragos Veleanu si Cristi Guna era sa escaladeze cel mai inalt varf de pe fiecare dintre cele sapte continente si sa asceada astfel in „Seven Summit“, club de elita al alpinistilor. Dupa ce Telex, cum ii spuneau prietenii, si-a pierdut viata anul trecut, pe Transfagarasan, Cristi Guna crede ca este de datoria lui si a lui Laurentiu Criveanu sa duca mai departe proiectul. „O sa fie o expeditie in memoria lui Dragos. Cu siguranta ca o sa facem un banner cu numele lui, tricouri, dar si casti inscriptionate. Si-a dorit sa faca asta, iar noi ii continuam visul“, a explicat craioveanul.

Au nevoie de sustinere

Inainte sa escaladeze Muntele Alb, Cristi si Laurentiu trebuie sa treaca peste un obstacol: lipsa banilor. „Toate expeditiile se finanteaza din sponsorizari sau din buzunarul propriu. Noi stam prost la capitolul sponsori si nu reusim sa strangem cei 4.000 de euro care ne-ar ajunge, zic eu, pentru amandoi“, spune Laurentiu Criveanu. O alta problema ar fi amenajarea unei baze de antrenament, pentru ca vechiul loc unde se strangeau se afla pe terenul lui Telex, teren ajuns acum in proprietatea rudelor alpinistului.

Dragos Veleanu (42 de ani) a murit la 20 decembrie 2010, rapus de un turtur pe care incercase sa-l doboare, pentru ca prietenii alaturi de care se afla in expeditie sa nu fie pusi in pericol. Telex a cucerit, alaturi de Cristi Guna, varfuri precum Mont Kenya (5.200 m), Matterhorn (4.478 m), Mont Blanc (4.848 m) si Aconcagua (6.962 m), visul sau fiind sa urce pe Everest. In ianuarie, prietenii lui Dragos au montat o placheta comemorativa pe Transfagarasan, in locul unde s-a petrecut tragedia.  


Sursa: Adevarul.ro : http://www.adevarul.ro/locale/craiova/Craiova-_Urca_pana_la_cer-pentru_prietenul_urcat_la_ceruri_0_443955640.html

 

Articol adaugat la data de: 2011-03-14 13:44:08