CONTACT DESPRE NOI PROGRAM REGULAMENT ARTICOLE CAMERA WEB

   ASOCIATIA SPORTIVA "CLUBUL SPORTIV AKADEMOS ALPINISM ACROBATIC"

 

CONDITII DE UTILIZARE

  Riscuri - "Federatia Romana de Alpinism si Ecalada recunoste ca escalada si alpinismul sunt activitati cu risc mare de ranire si moarte. Participantii la aceste activitati trebuie sa fie constienti de aceste riscuri si sa-si asume responsabilitatea pentru actiunile lor si consecintele acestora."
  Ca si alpinismul, cataratul pe panoul artificial presupune aceleasi riscuri. Exista si riscuri suplimentare precum rasucirea prizelor in timpul cataratului.
  Abilitatea omului de a se catara pe traseele panoului nu inseamna ca are aceeasi abilitate la cataratul pe roca naturala in activitati exterioare.
  Cataratul traditional necesita anumite aptitudini care nu se vor invata pe panoul artificial.
  Podeaua moale de la baza panoului este proiectata pentru o aterizare mai usoara in cazul caderilor sau sariturilor de pe panou. Aceasta nu FACE ACTIVITATEA MAI SIGURA. Luxarea si fracturarea membrelor sunt frecvent intalnite la acest tip de catarare chiar daca ateriazarea este usoara.
  Caderile necontrolate pot provoca rani, atat asupra cataratorului cat si a altor persoane.

OBLIGATIILE ADMINISTRATORILOR
  Regulile scrise mai jos nu au fost create cu intentia de a va limita folosirea echipamentului dupa propria vointa. Aceste reguli au fost impuse prin lege si nu sunt negociabile, iar daca nu sunteti pentru a le respecta, personalul are dreptul de a va interzice orice activitate.

OBLIGATIILE CATARATORULUI
  Principala responsabilitate a cataratorului este de a se respacta pe sine cat si de a-i respecta si pe ceilalti. Afise despre "siguranta catararii" sunt puse in toata zona panoului. Aceste afise descriu modalitatile despre cum sa folositi echipamentele si despre modul de a va comporta cu cei din jur.
Fumatul este interzis

CATARAREA NESUPRAVEGHEATA
  Inainte de a va catara nesupravegheat, personalul administrator se astepta sa stiti sa folositi corect echipamentul, sa stiti sa faceti un nod pentru a va lega o coarda de ham si la celalalt capat de un punct de siguranta.
  Sunteti obligati sa semnati un act prin care veti declara ca puteti folosi echipamentul, ca veti respecta regulile si va asumati riscurile care apar in cadrul acestei catari nespravegheate.
  Incepatorii nu au voie sa se catere nesupravegheti.
  Personalul va va asigura tot timpul ajutorul si sfaturile necesare insa nu sunt obligatii sa instruiasca in utilizarea echimanetului si a tehnicilor de catarare.
  Daca nu sunteti siguri de acest echipament si tehnici, nu ar trebui sa va catarati nesupravegheati.
Asociatia Sportiva AKADEMOS ALPINISM ACROBATIC
organizeaza cursuri de instruire in majoritatea tehnicilor de catarare.

CATARAREA SUPRAVEGHEATA
  Un avansat poate sa supravegheze pana la doi incepatori, cu conditia sa isi asume riscuri privind siguranta acestora. Grupurile de trei sau mai multi incepatori trebuie supravegheati numai de persoane abilitate (monitorii de alpinism).

TRASEE REZERVATE
  Cursurile "3A" au prioritate fata de ceilalti. Cand un traseu este folosit pentru un curs, monitorul va pune un afis pe traseu prin care va anunta ca respectivul traseu nu mai este disponibil.

PIERDEREA DE BUNURI PERSONALE
  Administratorii "3A" recunosc ca exista posibilitatea pierderii diverselor obiecte, deoarece vestiarele nu sunt supravegheate. Bunurile valorice nu trebuie lasate in vestiare.